Stugan <3

Första veckan i Augusti flyttar vi in :)


Köket till vänster och tvrummet till höger.


Tvrummet till vänster och sovrummet till höger.


Sovrummet till vänster och köket till höger.


Sovstuga med 4 bäddar.
Duschrum och förråd i frigebodan.

Vedbo till vänster, förråd i mitten och utedass till höger.

Tapeter och allt är klart, väntar bara på att få börja :)
Kommer bli så skönt med något eget att pyssla med :)

Förlossningen Lördagsmorgonen 30/4 2011

Mamma är hos oss och hälsar på på kvällen, kollar in tjockmagen en sista gång då ja lovats igångsättning Måndag 1/5. Hon åker vid 21.00 och jag och Micke sölar på hemma till vi lägger vid 22.00 för att göra tidig kväll, som vanligt somnade Micke innan han hunnit lägga huvudet på kudden och jag snurrade, hittade ingen skön sovställning.
Hämtade datorn, läste lite olika tidningar och kollade tv. Så vid ett kände jag en pirrande känsla i kroppen som om ja hade feber, de kröp i hela kroppen å ja kallsvettades. Och så 01.20 tänkte ja att ja skulle kliva upp, gå på toa å äta en glass (Isglass var mitt stora begär under graviditeten) men då känner jag hur "en ballong fylls" i mig och brister.

Ligger stilla som i koma och tänker att vad hände? Pissade jag på mig? Varför slutar de inte rinna? MEN VATTNET!! Plötligt slår de mig att nu är de ju dax, nu ska mina bebisar titta ut ! Försöker väcka Micke men han pratar bara i somnen tillbaka tills jag sagt 4 ggr att Vattnet har gått, vi måste åka!! Då sätter han sig upp i panik och säger ; men då måste vi ju åka nu ! Men grattis !

Packar in väskorna och Wilma i bilen. Klockan är nu 01.30 och jag börjar få värkar. Ringer Linda och Perra som ska vara hundvakt men får inge svar. Ringer istället mamma som är i svappis så vi lämnar Wilma med henne i husvagnen. 02.00 och jag har 5 min mellan värkarna.

De snöar stora lapphandskar fram till Skaulo, ser knappt vägen så de tar tid att köra. Under bilresan får Micke tar i Perra som lovar att hämta Wilma på morgonen då mamma måste upp å jobba, så då var de problemet löst.
När vi viker av från E10 mot Gällivare har jag 3 min mellan värkarna. Går inte att sitta i bilen, halvligger i framsätet men de är inte skönt de heller. Och blött är de, nå hemskt sitter på en handduk men de är ju otaliga liter vatten som ska ut, hojja !

Kl 03.00 skrivs vi in på förlossningen och får Marijana som barnmorska. Får direkt göra en CTG då vi kommer och medans Marijana går och hämtar kuddar till mig så visar hon hur jag ska stå och gunga med höfterna lutad mot sängen, sjukt skönt!
Så kommer hon med kuddar och visar hur Micke ska hjälpa mig genom värkarna, Jag sittligger med benen böjda och när ja får en värk trycker Micke med handflatorna precis under mina knäskålar och värken känns knappt?! Var förvånad själv att de fungerade men de underlättade enormt! 2-3 min mellan värkarna visar CTGn. Får då direkt gå till förlossningensalen kl är 04.00.

Marijana är med oss hela tiden, munter och nära till skratt :)
Mellan 04.00 och 04.30 har ja värkar och kämpade med lustgasen men den var mest jobbig!Får även ryggmärgsbedövning. 05.15 är ja 10 cm öppen å värkarna trycker på.
Ryggmärgsbedövningen tar bort värkarna så ja får dropp för att komma igång igen. 45 min knystarbete och så var mina barn ute. 05.52 är Klara ute och 06.01 Julia, mitt livs lyckligaste stund. Mina små älsklingar. Så vackra. Så små. Så starka och friska.

Klara la dom på mitt bröst och Micke klippte navelsträngen innan han fick ta henne i famnen. Sen kämpade jag ut med Julia och hennes navelsträng fick jag klippa.

Jag hade en superbra förlossning och barnmorska, Marijana var helt fokuserad på mig och de kändes så tryckt. Under själva förlossningen skulle hon lägga en sån där ctg kopp för att hålla koll på Julias puls men precis då hon tagit upp geleflaskan i handen så fick jag en värk å då kastade hon flaskan i väggen å var snabbt på plats på att ta emot bebisarna. Underbar människa !

Micke la snygga kommentarer under förlossninge, då ja sa att de brännde och sved när de var på väg ut tyckte han att de är väl inte värre än lite varmt kaffe? ;D Och att en förlossning är inte värre än en karls förkylning. Min älskade Sambo !

Utan Micke tror jag inte att jag hade klarat av förlossningen. De är ett sånt stöd och till så stor hjälp att ha den man älskar med sig !

Absolut första bilderna på barnen som Barnmorskan tog !

Klara hos Pappa Micke!


Julia på mitt bröst!Fröken fräken webbshop